Ndërlidhjet

BAGDAD


Udhëheqësit e koalicionit kryesor shiitë takohen sërish gjatë ditës për të diskutuar kandidaturën për postin e kryeministrit, pas kundërshtimeve të ardhura nga partitë sunite dhe kurde për kryeministritn aktual, Ibrahim al Xhafari.
Ndërkaq presidenti i Irakut Jalal Talabani në deklaratë për gazetarët u shpreh.
" Vëllezërit tanë në Aleancën e Irakut të Bashkua,r do të takohen sot. Ata do të na japin ne përgjigjen përfundimtare lidhur me çështjen e zgjedhjes së kryeministrit.
"Komiteti i sigurisë, që drejtohet nga kryeministri i Irakut, do të zbatojë planin e sigurisë së Bagdadit. Ky plan do të vihet në efiçensë me ndihmën dhe të vëllezerve tanë të forcës së sigurisë që janë të mirëtrajnuar. Ne do ti mbështesim ata me armë. Kështu siguria dhe stabiliteti do të vendoset shumë shpejt në Bagdad.
XS
SM
MD
LG