Ndërlidhjet

LONDËR


Kina, Irani, Arabia Saudite dhe Shtetet e Bashkuara prijnë në listën e vendeve që kanë kryer më shumë ekzekutime gjatë vitit 2005.
Sipas Amnesty International, më shumë se 2 mijë njerëz u ekzekutuan vjet në 22 vende, nga të cilët vetëm në Kinë u ekzekutuan 1.700 veta. Të paktën 94 janë ekzekutuar në Iran, 86 në Arabinë Saudite dhe 60 në Shtetet e Bashkuara.
XS
SM
MD
LG