Ndërlidhjet

TEHERAN


Presidenti i Iranit Mahmud Ahmadinejad urdhëroi organizatën për edukim fizik të lejojë gratë të hynë në stadium për të ndjekur ndeshjet e futbollit.
Një nga aktivistet për mbrojtjen e të drejtave të grave Mahbube Abas- Golizadeh thotë se ajo dhe aktivistët e tjerë e mirëpresin ndryshimin.
" Ne e konsiderojmë këtë arritje fitore të lëvizjes iraniane së gruas. Nuk ndodhi sepse presidenti është demokrat apo sepse të drejtat e gruas kanë nisur të respektohen në republikën islamike" -shprehet ajo.
Në Iran konsiderohet joislamike për gratë të ndjekin sportet për burra dhe gratë janë privuar të ndjekin ndeshjet e futbollit që prej vendosjes së republikës islamike 27 vjet më parë.
XS
SM
MD
LG