Ndërlidhjet

DURRËS


Presidentët e vendeve të Evropës Juglindore u takuan sot për të diskutuar lidhur me forcimin e lidhjeve ekonomike si dhe intensifikimin e përpjekjeve të përbashkëta, për integrim në Bashkimin Evropian dhe në NATO.
Në takimin që u mbajt në Durrës, morrën pjesë udhëheqës nga Shqipëria, Bosnje-Hercegovina, Bullgaria, Kroacia, Maqedonia, Rumania dhe Serbi -Mali i Zi.
Presidenti i Shqipërisë Alfred Moisiu tha se "Kosova e pavarur demokratike, që garanton të drejtat e pakicave dhe që jeton në paqe me fqinjët e vetë, veçse do ta forconte më shumë trendin e zhvillimeve evropiane në rajon".
Presidenti i Serbisë Tadiç e ka kundërshtuar idenë e pavarësisë.
XS
SM
MD
LG