Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Një grup i konsiderueshëm kombesh të varfra kanë bllokuar reformat e Kombeve të Bashkuara që do të mund t'i jepnin sekretarit të përgjithshëm Kofi Anan më shumë kontroll mbi buxhetin dhe stafin.
Rezoluta që u bllokua dje nga blloku i vendeve në zhvillim ishte kundërshtuar nga SHBA, Bashkimi Evropian dhe Japonia të cilat sëbashku paguajnë 80% të buxhetit të Kombeve të Bashkuara dhe kanë mbështetur propozime për reforma në menaxhim dhe shkurtim personeli, për ta bërë me efikase punën e KB-së.
XS
SM
MD
LG