Ndërlidhjet

LOS ANXHELOS


Qindra mijëra imigrantë, kryesisht hispanikë kanë protestuar gjatë ditës së djeshme duke mos u paraqitur në punë e duke marrë pjesë në demonstratat masive në pjesë të ndryshme të Shteteve të Bashkuara. Këto hapa ishin pjesë e fushatës që synon të nxjerrë në pah rëndësinë ekonomike të imigrantëve. Nuk dihen pasojat ekonomike të ditës së djeshme, por shumë restorante dhe biznese të tjera kanë qenë të mbyllura për një ditë.
Debatet janë shtuar në kohën kur Kongresi po diskuton projektligjet e reja për imigracionin në vend. Aktualisht në Shtetet e Bashkuara janë 12 milionë imigrantë të paligjshëm.
XS
SM
MD
LG