Ndërlidhjet

MOSKË


"Nëqoftëse Kosova fiton pavarësinë, kjo do ta zgjidhë edhe problemin tonë", citon agjencia Reuters Sergei Shamba, ministrin e Jashtëm të Abhazisë, rajon që synon pavarësimin nga Gjeorgjia.
Sipas Reuters, negociatat për statusin e Kosovës ndiqen me vëmendje të veçantë edhe nga përfaqësuesit e Osetisë Jugore, një rajon tjetër që gjithashtu dëshiron të pavarësohet nga Gjeorgjia, si dhe nga rajoni i Dnjestrit, i cili synon ndarjen nga Moldavia.
"Për pavarësinë e Dnjestrit vendoset në Kosovë", ka thënë Valerij Litskaj, ministri i Jashtëm i rajonit.
XS
SM
MD
LG