Ndërlidhjet

VJENË


Bashkimi Evropian ka nënshkruar një marrëveshje për të krijuar hapësirën e përbashkët ajrore dhe me nëntë vende që nuk janë anëtare të Unionit, përfshi këtu dhe Kosovën.
Përfaqësuesit e UNMIK-ut e kanë nënshkruar marrëveshjen në emër të Prishtinës. Kjo marrëveshje nënkupton hapësirë të përbashkët ajrore për 35 vende të Evropës.
"Krijimi i hapësirës së përbashkët evropiane të aviacionit do t'i japë shtysë të re integrimit ekonomik dhe politik të Evropës, ku transporti luan një rol kyç", tha zëvendëspresidenti i Komisionit Evropian Zhak Barrot.
XS
SM
MD
LG