Ndërlidhjet

LONDËR


Kryeministri britanik Toni Bler ka bërë ndryshime në qeveri pas humbjes në zgjedhjet lokale që u zhvilluan dje.
Ministri i jashtëm Xhek Strou u largua nga detyra derisa posti i tij u nda në dy, ku një do të jetë përgjegjës për çështjet evropiane dhe një tjetër për ato boteërore. Ministre për çështjet ndërkombëtare do jetë Margaret Beket, ndërsa ministër për Evropën do të jetë Xhef Hun.
Strou do të marrë detyrën e deritashme të Hunit, që është drejtues i shumicës laburiste në dhomën e ulët të parlamentit. Nga detyra u largua dhe ministri i brendshëm i cili së fundi që përfshirë në disa skandale.
Në zgjedhjet e djeshme u votua për 4.360 vende në 176 këshillat lokale.
XS
SM
MD
LG