Ndërlidhjet

GJENEVË


Shtetet e Bashkuara kanë mbrojtur politikat e tyre dhe respektimin e të drejtave të njeriut gjatë raportimit para Komitetit kundër torturës së Kombeve të Bashkuara.
Grupet e të drejtave të njeriut e kanë akuzuar Uashingtonin për përdorim të torturës ndaj të arrestuarve jashtë territorit amerikan nën akuzat për përfshirje në terrorizëm.
Avokati i Departamentit të Shtetit, Xhon Bellinger tha se vendi i tij është i përkushtuar në mbrojtjen e të drejtave të njeriut.
"Dua të përsëris se qeveria amerikane është plotësisht e angazhuar të përmbushë detyrimet kombëtare dhe ndërkombëtare për të eleminuar torturën dhe të parandalojë trajtimin çnjerëzor, apo ndëshkimet fyese në gjithë botën", tha Bellinger.
XS
SM
MD
LG