Ndërlidhjet

VARNË


Kryetarët e 13 shteteve të Evropës Qëndrore dhe Juglindore janë mbledhur në qytetin bullgar të Varnës për të diskutuar zhvillimet ekonomike dhe politike të rajonit, përfshi afrimin e mëtejshëm të rajonit me Bashkimin Evropian.
Presidenti bullgar Parvanov në hapje të takimit theksoi se një e ardhme e qartë evropiane për vendet e Ballkanit perëndimor është mënyra e vetme e mbrojtjes së demokracive të brishta të këtyre vendeve.
Bisedimet për statusin e Kosovës dhe referendumi i fundjavës për pavarësinë e Malit të Zi janë ndër temat kyçe të takimit.
XS
SM
MD
LG