Ndërlidhjet

PODGORICË


Kanë filluar në Mal të Zi votimet në 1120 qendra votimi për referendumin për pavarësi.
Për të fituar pavrësinë votimet e sotme duhet të plotësojnë dy kushte, së pari që në votime të marrin pjesë së paku gjysma e 485 mijë votuesve me të drejtë vote dhe që 55% e pjesëmarrësve në votime të votojnë pro pavarësisë.
Rreth një e treta e popullsisë në Mal të Zi është serbe, grupim ky që pritet të votojë kundër pavarësisë, derisa pakicat e tjera siç janë ato shqiptare dhe myslimane pritet të votojnë pro shkëputjes nga Serbia.
Votimet po ndiqen nga 3400 vëzhgues vendas dhe të huaj.
Shefi i Zyrës së OSBE-së në Mal të Zi, Jorgen Grunnet, për radion "Evropa e Lirë" tha se pjesëmarrja në votime do t'a kalojë së tepërmi kufirin e vendosur për pjesëmarrje të së paku 50% të votuesve.
XS
SM
MD
LG