Ndërlidhjet

PODGORICË


Po vazhdojnë në Mal të Zi votimet në 1120 qendra votimi për referendumin për pavarësi.
Për të fituar pavrësinë votimet e sotme duhet të plotësojnë dy kushte, së pari që në votime të marrin pjesë së paku gjysma e 485 mijë votuesve me të drejtë vote dhe që 55% e pjesëmarrësve në votime të votojnë pro pavarësisë.
Kushti i parë i pjesëmarrjes veç është ralizuar.
Rreth një e treta e popullsisë në Mal të Zi është serbe, grupim ky që pritet të votojë kundër pavarësisë, derisa pakicat e tjera siç janë ato shqiptare dhe myslimane pritet të votojnë pro shkëputjes nga Serbia.
Votimet po ndiqen nga 3400 vëzhgues vendas dhe të huaj.
XS
SM
MD
LG