Ndërlidhjet

UASHINGTON


Pentagoni tha se modernizimi i shpejtë ushtarak i Kinës i ka ndërruar baraspeshat ushtarake në Azi dhe Paqësor, dhe mund të paraqesë kërcënim për forcat tjera.
Në raportin vjetor të Departamentit të Mbrojtjes, përsëriten thirrjet që Kina të japë shpjegime për qëllimet e grumbullimit të potencialeve ushtarake.
Pentagoni disa vjet alarmon për modernizimin ushtarak të Kinës, dhe Shtetet e Bashkuara kërkojnë që sundimtarët komunistë kinezë të jenë më transparentë për për buxhetet dhe politikat e ushtrisë.
XS
SM
MD
LG