Ndërlidhjet

PARIS


Franca i ka tërhequr vëmendjen NATO-s që të mbetet e fokusuar në detyrat kryesore të sigurisë dhe në misionet paqeruajtëse në Kosovë dhe Afganistan. Ministrja franceze e mbrojtjes, Mishele Aliot Mari theksoi se Aleanca nuk duhet të zgjerohet së tepërmi dhe të marrë përsipër detyra që i tejkalojnë mundësitë e saj e për të cilat nuk është e paisur.
Ky qëndrim, i shprehur në asamblenë parlamentare të Aleancës Veriatlantike bie në kundërshtim me qëndrimin amerikan i cili synon që NATO-ja të rritet përtej rolit të saj të parë, si aleancë mbrojtëse e Evropës.
XS
SM
MD
LG