Ndërlidhjet

BRUKSEL


Kryeministri i Belgjikës ka bërë thirrje për zgjërimin e mëtejmë të Bashkimit Evropian, duke thënë se pranimi i anëtarëve të rinj është mënyra e vetme për të garantuar paqen dhe stabilitetin afatgjatë në kontinentin.
Guy Verhovstadt, një pro-evropian i palëkundur, gjithashtu kërkoi thellimin e mëtejmë të integrimit ndërmjet vendeve të BE-së, që eventualisht do të çonte drejt një federate të shteteve dhe do të lehtësonte vendim-marrjen.
"Unioni duhet të zgjërohet. Kjo është garanca e vetme se nesër Kosova, Bosnja dhe Ballkani nuk do të kaplohen nga flakët sërish, një garancë se vendet si Ukraina do të mbeten stabile", tha Verhovstadt.
XS
SM
MD
LG