Ndërlidhjet

VJENË


"Ky do jetë një vit i vështirë për Serbinë. Vendimet mbi statusin e vendeve janë ndër më të ndjeshmet, ndaj bashkësia ndërkombëtare duhet t'i zgjidhë ato. Aktualisht ka ende çështje të tilla të pazgjidhura në rajon" tha shefja e diplomacisë austriake Ursula Plashnik në Vjenë.
Ajo theksoi se në takimin e nesërm të Bashkimit Evropian do diskutohet dhe Serbia në mënyrë që Beogradi të mos ketë ndjesinë se po lihet anash. Në të tilla kushte Austria i druhet forcimit të lëvizjeve radikale në Serbi. Megjithatë Plashnik e bëri të qartë se varej nga arrestimi i Mlladiçit rifillimi i bisedimeve me Beogradin për Marrëveshjen e Asocim Stabilizimit.
XS
SM
MD
LG