Ndërlidhjet

BRUKSEL


Komisioni Evropian synon të inkurajojë Serbinë këtë javë që të finalizojë hapat për rifillimin e bisedimeve për anëtarësimin e mundshëm në BE. Megjithatë Bashkimi Evrpoian ka përsëritur se nuk do të ketë rifillim të bisedimeve pa bashkëpunim të plotë me Gjykatën e Hagës. Ky hap i BE-së vjen pas deklaratës së fundjavës të nënsekretarit amerikan të shtetit Nikolas Bërns i cili tha se është e nevojshme që t'iu theksohet serbëve se ata e kanë një të ardhme në Bashkimin Evropian dhe në NATO.
XS
SM
MD
LG