Ndërlidhjet

SHËN PETERSBURG


Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel tha sot se liderët e grupit të tetë vendeve në samitin e tyre në Shën Petersburg të Rusisë, kanë kërkuar që Hezbollahu ti liroj izraelitët e rrëmbyer dhe ti ndalë sulmet ndaj Izraelit. Ajo tha se liderët e G-tetës poashtu dëshirojnë që Izraelit ti ndalë sulmet në Liban. Liderët poashtu kërkuan një mision plotësues mbikqyrës në Liban nga ana e Kombeve të Bashkuara. Konflikti që po përshkallëzohet në Lindje të Mesme dominoi diskutimet në samitin e G-tetës. Presidenti amerikan, George Bush ka përsëritur qëndrimin se Izraeli ka të drejtë ta mbrojë vtveten. Mëtutje ai ka thënë:
- Njëra nga gjërat interesante lidhur me këtë përshkallëzim është se ai ndihmon në qartësimin e njërit prej shkaqeve themelore të jostabilitetit në Lindjen e Mesme dhe se ky është marrëdhënia e Hezbollahut me Sirinë dhe me Iranin dhe marrëdhëniet ndërmjet Sirisë e Iranit. Prandaj, për ta zgjidhur këtë problem është me të vërtetë e rëndësishme për botën që ta shqyrtoj shkakun, tha presidenti Bush. Ai sot kërkoi edhe nga Izraeli që të tregoj përmbajtje.
XS
SM
MD
LG