Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Anan, sot ka bërë thirrje për ndalje të menjëhershme të dhunës ndërmjet Izraelit dhe Hezbullahut. Anan i ka thënë Këshillit të Sigurimit se ndalja e luftimeve do t'i jepte mundësi diplomacisë të ndërmarrë aksione të cilat do të zgjidhnin krizën e tanishme, edhe pse, sipas tij, ekzistojnë vështirësi serioze për ndaljen e luftimeve. "Unë inkurajova Këshillin e Sigurimit të ndërmarrë aksione që do të siguronin paqen dhe stabilitetin në Lindjen e Mesme, në bazë të mandantit të kartës së Kombeve të Bashkuara" tha Kofi Anan
Mirëpo me raportin e Ananit nuk është pajtuar ambasadori i Izrealit në Kombet e Bashkuara, Dan Gillerman. Ai ka thënë se
"tri elementet kyçe të krizës: terrori, Irani dhe Siria, nuk janë adresuar në raportin e Kofi Ananit. Dhe çdo kush që dëshiron ndaljen e dhunës duhet që së pari të adresojë shkaktarin e fillimit të dhunës".
XS
SM
MD
LG