Ndërlidhjet

PRISHTINË


Zëvendës kryeadministratori i Kosovës, Steven Schook ka thënë se është për t'u habitur se çdo herë kur takohet me liderët e serbëve në veri të Kosovës, ata theksojnë vetëm çështjen e mungesës së sigurisë. Mëtutje, sipas një kumtese nga administrata e Kombeve të Bashkuara në Kosovë, zoti Schook ka thënë se ai "e ka kuptuar se shqetësimet e qytetarëve janë të natyrës tjetër dhe kanë të bëjnë me punësimin, mungesën e rrymës dhe të ujit dhe me sistemin e dobët shëndetësor". Ai ka theksuar se "asnjëri nga dhjetëra qytetarët, me të cilët ka biseduar, nuk e ka përmendur sigurinë". Gjatë ditës së djeshme, zoti Schook jozyrtarisht ka vizituar pjesën veriore të Mitrovicës dhe ka biseduar me qytetarë në rrugë dhe në kafene. Ai ka kërkuar nga liderët e serbëve të Kosovës që të ndërpresin politizimin e incidenteve kriminale, të cilat, sipas tij, në të shumtën e rasteve nuk kanë të bëjnë me prejardhje etnike të viktimave apo të përgjegjësve për këto incidente.
XS
SM
MD
LG