Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës Xhorxh Bush ka thënë se sekretarja amerikane e shtetit Kondoliza Rajz do të kthehet në Lindjen e Mesme nesër për bisedime rreth konfliktit në Liban. Duke folur në një konferencë për shtyp me kryeministrin britanik Toni Bler, Bush tha se forcat ndërkombëtare duhet të dërgohen së shpejti në Liban. "Qëllimi ynë është të arrijmë paqen, që detyron qeverinë e lirë, demorkatike dhe të pavarur të Libanit të ushtrojë autoritetin e plotë në gjithë territorin e vendit. Ne dëshirojmë një Liban të lirë nga militantët dhe ndërhyrjet e jashtme" ka thënë Bush.
Kryeministri britanik Toni Bler ka thënë se është pajtuar me presidentin amerikan që është e nevojshme rezoluta e Kombeve të Bashkuara që sa më shpejt të ndalen armiqësitë. "Ne dëshirojmë të shohim diskutimin dhe pajtueshmërinë me rezolutën e Kombeve të Bashkuara sa më shpejt që është e mundur që do të mundësoje ndaljen e armiqësitë. Me zbatimin e saj pas miratimit, ne mund ta përfundojmë këtë krizë. Por asgjë nuk do të funksionojë përderisa ne nuk ndërmarrim masa të domosdoshme për parandalimin që kriza të mos përsëritet" tha Bler.
XS
SM
MD
LG