Ndërlidhjet

HAGË


Tribunali për Krime të Luftës në ish Jugosllavi nesër i fillon seancat dëgjimore në rastin kundër 7 serbëve të Bosnjes, të akuzuar për ndërlidhje me vrasjen e burrave dhe djemve myslimanë në Srebrenicë më 1995.
Sipas aktakuzës, të pandehurit kanë planifikuar vrasjen në masë, përndjekjen dhe dëbimin e detyrueshëm të rreth 8.000 myslimanëve, të cilët po kërkonin mbrojtje nga KB në enklavën e Srebrenicës.
XS
SM
MD
LG