Ndërlidhjet

PRISHTINË


I dërguari i posaçëm i KB-ve për statusin e Kosovës Marti Ahtisaari sot e përfundoi vizitën disa ditëshe në Kosovë, gjatë së cilës me udhëheqësit e institucioneve të Kosovës, ekipin negociator dhe përfaqësuesit serbë, ka biseduar për procesin e decentralizimit dhe negociatat e Vjenës. Para nisjes në Vjenë, Ahtisaari mbajti një konferencë për shtyp, në të cilën tha se janë bërë përparime, por ka ende çështje të hapura. Ahtisaari theksoi se problemi i Mitrovicës mbetet më delikati, derisa tha se decentralizimi është kyç për të ecur më tej. Lidhur me përfundimin e procesit të bisedimeve Ahtisari tha se synon që ky proces të përfundojë gjatë këtij viti.
XS
SM
MD
LG