Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Kombet e Bashkuara kanë rënë dakord për tekstin e projekt konventës mbi të drejtat e personave me aftësi të kufizuara. Kjo është e para konventë e këtij lloji.
Sipas hartuesve të konventës ajo dërgon mesazhin se të gjithë njerëzit janë të barabartë.
Pritet që projekt konventa të miratohet nga Asambleja e Përgjithshme këtë vjeshtë dhe do hyjë në fuqi në vitin 2008 ose 2009.
XS
SM
MD
LG