Ndërlidhjet

TIRANË


Më shumë se 300 tonë pesticide dhe materiale tjera toksike që konsiderohen të rrezikshme për shëndetin publik, janë zhvendosur nga një uzinë nga koha komuniste, e cila është e mbyllur mbi 15 vjet.
Autoritetet shqiptare thanë se nuk kanë indicie nëse kimikatet nga uzina në Bishtin e Pallës, 40 km në perëndim të Tiranës, kanë rrjedhur në Detin Adrtiatik, por disa banorë të zonës kanë raportuar probleme shëndetësore, ndërsa pesticidet kanë depërtuar në rrjetin lokal të furnizimit me ujë.
XS
SM
MD
LG