Ndërlidhjet

TIRANË


Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë dhe Shtetet e Bashkuara kanë mirëpritur marrëveshjen e dy partive kryesore politike në Shqipëri rreth mospajtimeve që kërcënonin shtyerjen e zgjedhjeve lokale. Pavel Vaçek, udhëheqës i OSBE-së për Evropë, shprehu bindjen se "kjo marrëveshje i hap rrugën marëdhënieve konstruktive në mes pozitës dhe opozitës". Edhe në deklaratën e Ambasadës së Shteteve të Bashkuara në Tiranë, mirëpritet ky vendim, duke u cilësuar si hap shumë i rëndësishëm drejt formimit të institucioneve demokratike në Shqipëri.
XS
SM
MD
LG