Ndërlidhjet

HELSINKI


"Bashkëpunimi i vendeve të Grupit të Kontaktit dhe Këshillit të Sigurimit do të jetë vendimtarë për të arritur zgjidhjen e statusit të Kosovës, dhe në rast se ato vende nuk mund të pajtohen për kohën dhe zgjidhjen, atëherë nuk mund të bëjë më shumë". Kështu është shprehur kryenegociatori Marti Ahtisari gjatë një interviste dhënë për mediat finlandeze. Ndërsa i pyetur lidhur me letrën që i ka dërguar pala serbe, ku kërkohet nga Ahtisari të kërkojë falje për atë që ka thënë se 'populli serb është fajtor për atë që ka ndodhur në Kosovë' , Ahtisari është përgjigjur se për këto çështje është diskutuar pas disa bisedave të bëra më herët, ndërsa janë keq interpretuar nga pala serbe dhe nuk dëshiron të përgjigjet.
XS
SM
MD
LG