Ndërlidhjet

BRUKSEL


Parlamenti Evropian ka debatuar sot në seancë plenare për Kosovën.
Shumica e deputetëve që folën në emër të grupeve parlamentare apo në kapacitet personal theksuan nevojën e zgjidhjes së statusit të Kosovës brenda presidencës finlandeze të BE-së, që përfundon në fund të vitit.
Sipas tyre shtyrja e procesit nuk do ndikonte në afrimin e qëndrimeve mes shqiptarëve dhe serbëve.
Pavarësia e kushtëzuar ishte opcioni që u mbështet nga shumica e deputetevë evropianë, të cilët folën dhe për rolin e BE-së pas statusit.
XS
SM
MD
LG