Ndërlidhjet

PRAGË


"Nëse zgjidhja për Kosovën është e papranueshme për ne, nuk do të ngurrojmë për të përdorur të drejtën e vetos në Këshillin e Sigurimit", ka thënë presidenti rus Vladimir Putin për Financial Times. Putin ka ripërsëritur se pavarësia për Kosovën do të krijonte presedencë për rajonet tjera të trazuara, përfshirë Abkhazinë dhe Osetinë jugore në Gjeorgji. Gazeta britanike shkruan se Shtetet e Bashkuara bëjnë presion që deri në fund të vitit, Kombet e Bashkuara të gjejnë zgjidhje përfundimtare për Kosovën, e cila "pothuaj sigurisht" që do të jetë pavarësimi i saj nga Serbia.
XS
SM
MD
LG