Ndërlidhjet

NJU JORK


Diplomati suedez, Jan Eliason e ka përfunduar mandatin e tij të presidentit të Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara me thirrjen për aksion global pët ta luftuar terrorizmin, për ta zbutur varfërinë dhe për ta shqyrtuar mungesën e dialogut ndërmjet kulturave, që sipas tij, janë shkaqe themelore të konflikteve botërore. Ai tha se viti i presidencës së tij ishte vit i "trazirave dhe vit i zhvillimeve dramatike në botë" me konflikte dhe katastrofa natyrore që shkaktuan shkatërrime.
XS
SM
MD
LG