Ndërlidhjet

SARAJEVË


Kryeministri i Republikës Serbe të Bosnjes Milorad Dodik tha se, "qytetarët e këtij entiteti nuk e shohin të ardhmen e tyre në Bosnje, në bashkësi me Federatën Boshnjako-Kroate".
Siç njofton Reuters, ndjenja të tilla secesioniste të serbëve të Bosnjes janë ringjallur pas pavarsimit të Malit të Zi dhe pritjeve që Kosova deri nga fundi i vitit apo fillimi i vitit tjetër të bëhet shtet sovran. "Ndjenja dominante në mesin e popullatës së Republikës Serbe, është se ata në plan afatgjatë nuk e shohin Republikën e tyre në kuadër të Bosnjes", ka thënë Dodik.
XS
SM
MD
LG