Ndërlidhjet

TIRANË


Ka filluar sot në kryeqytetin shqiptarë konferenca e vendeve të Evropës jug-lindore ku do të shqyrtohen marëdhëniet e forcave të armatosura të rajonit, çështja e sigurisë dhe pjesëmarrja në misione ushtarake ndërkombëtare. Në këtë konferencë, që do të zgjasë tre ditë, po marrin pjesë përfaqësues ushtarak të Shqipërisë, Bullgarisë, Greqisë, Kroacisë, Italisë, Maqedonisë, Rumanisë, Sllovenisë, Turqisë, Ukrainës, SHBA-ve dhe NATO-së. Zëvendës ministri shqiptarë i Mbrojtes Petrit Karabina tha se "vëmendje e posaqme në këtë konferencë do ti kushtohet çështjeve që kanë të bëjnë rajonin, Ballkanin dhe më gjërë".
XS
SM
MD
LG