Ndërlidhjet

LONDËR


Kryeministri britanik Tony Blair theksoi se aleatët e Britanisë në NATO, e kanë për detyrë të dërgojnë trupa shtesë në Afganistan.
"NATO është duke kërkuar, atë që është e nevojshme për Afganistanin. Ndërsa vendet anëtare të NATO-së e kanë për detyrë që ti përgjigjen ftesës", tha Blair.
Ai shtoi se Britania dhe forcat tjera ndërkombëtare i kanë shkaktuar dëme të mëdha talibanëve dhe Al-Kaidës, dhe tani është me rëndësi që NATO-ja ta sheh këtë si përgjegjësi të saj. Këto komente Blair i bëri pas diskutimeve të zyrtarëve të NATO-së për dërgimin e trupave shtesë në Afganistan.
XS
SM
MD
LG