Ndërlidhjet

PRISHTINË


Zëvendësja e ndihmëssekretarit amerikan të shtetit Rosemarie di Carlo dhe i dërguari i Bashkimit Evropian për statusin e Kosovës, Stephen Lehne në ditën e dytë të qëndrimit të tyre në Kosovë, i kanë siguruar serbët e Kosovës se të drejtat e tyre do të mbrohen me secilin paragraf të zgjidhjes për statusin e Kosovës. Ata gjithashtu ua kanë bërë të ditur se statusi do të zgjidhet brenda këtij viti.
Këto komente zonja Di Carlo i ka bërë sot në Zveçan, pas takimeve bashkë me të dërguarin e BE-së Stephen Lehne, me kryetarët e komunave të Zveçanit dhe Zubin Potokut, Dragisha Miloviq dhe Slavisha Ristiq. Këta të fundit, thanë se zyrtarëve të lartë amerikanë dhe evropianë ua kanë shprehur shqetësimin e tyre lidhur me përparimin e pamjaftueshëm në bisedimet për statusin dhe kanë shprehur shqetësimin e tyre lidhur me qëndrimet se statusi i Kosovë do të përcaktohet deri në fund të vitit.
XS
SM
MD
LG