Ndërlidhjet

VJENË


Gjashtë vendet e Evropës Qëndrore dhe Lindore thanë se do të prezentojnë një deklaratë të përbashkët në takimin e nesërm të ministrave të Jashtëm të Bashkimit Evropian, me të cilën kundërshtohet ndarja e Kosovës dhe mbështetet shoqëria demokratike dhe shumë etnike. Deklarata e thekson nevojën për mbrojtjen e të gjitha komuniteteve etnike në Kosovë.
Në takimin në Vjenë, ministrat e Jashtëm të Çekisë, Sllovakisë, Sllovenisë, Hungarisë, Austrisë dhe Polonisë gjithashtu kanë kërkuar që Bashkimi Evropian ti rifillojë negociatat për marrëveshjen e stabilizim-asociimit me Serbinë sapo Beogradi të bashkëpunojë plotësisht me Tribunalin Ndërkombëtarë për Krime Lufte.
XS
SM
MD
LG