Ndërlidhjet

BAGDAD


Së paku 20 veta janë vrarë në dhunën që shpërtheu sot në Bagdad. Të gjitha viktimat u vranë nga shpërthimet me automobilë-bombë dhe sulme të ndryshme në Bagdad si dhe vende përreth. Policia ndërkaq ka njoftuar se ka gjetur edhe 20 trupa të pajetë të cilët kishin shenja torture, përderisa edhe gjatë ditës së djeshme ishin gjetur rreth 64 trupa të pajetë. Nga zhvillime të tjera në Bagdad, kryetari i trupit gjykues në rastin e Sadam Hyseinit tha sot se "Sadam Hyseini nuk ka qenë dikator". Duke e arsyetuar këtë qëndrim, gjyqtari Abdullah al-Amiri tha se "Sadami nuk ka qenë diktator, por kanë qenë njerëzit përreth tij ata që e kanë bërë të tillë".
XS
SM
MD
LG