Ndërlidhjet

PARIS


Papa Benedikti i XVI, është ballafaqur me reagime të mprehta gjatë ditës, pasi që në leksionin e tij ka theksuar një lidhje mes Islamit dhe dhunës. Kreu i Këshillit Francez për Muslimanët, Dalil Boubakeur tha se grupi i tij shpreson që kisha do ta sqarojë pozicionin e saj që të mos e ngatërrojë islamin me islamizmin i cili siç tha ai nuk është fe por ideologji politike.
Udhëheqës të tjerë muslimanë ftuan Papa Benediktin të kërkojë falje.
Vërejtjet e Papës nuk e kritikuan drejtëpërdrejtë islamin, por ai i citoi kritikat e një Perandori Bizantin për profetin Muhamed dhe Jihadin.
XS
SM
MD
LG