Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Ministri i jashtëm i Turqisë tha se Ankaraja e meriton të ketë një vend në Këshillin e Sigurimit, për më tepër që Turqia nuk ka pasur ulëse në Këshillin e Sigurimit për një kohë të gjatë.
"Gjatë dy viteve të fundit kemi bërë fushatë që të marrim një vend në Këshillin e Sigurimit për periudhën 2009- 2010. Turqia nuk ka qenë anëtare në Këshillin e Sigurimit që nga viti 1961 dhe kjo është anomali. Mendoj se bazuar në parimin e rotacionit koha për të qenë të prezantuar në këtë strukturë ka ardhur shumë më herët", tha Gyl.
XS
SM
MD
LG