Ndërlidhjet

Kolonia jetëshkurtër ruse në Afrikë

Në vitin 1888, "Lufta për Afrikën", e cila për synim kishte kolonizimin e këtij kontinenti, ishte gati në përfundim. Fuqitë evropiane vijëzuan kolonitë e tyre, ndërsa Perandoria Ruse ende synonte "një vend në kontinentin e Diellit". Por, hulumtuesi Nikolai Ivanovitch Achinov, erdhi me një plan të çuditshëm për krijimin e territorit rus, në atë që sot njihet si Xhibuti. Një vit më vonë, ai dhe një grup i vogël i kozakëve, ngritën flamurin e tyre në fshatin Sagallo. Por, pas kundërshtimeve të Francës, cari rus shpronësoi fshatin dhe kolonizimi rus zgjati më pak se një muaj.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG