Ndërlidhjet

Aleppo, një qytet historik në rrënoja

Para shpërthimit të luftës në Siri, Aleppo ishte një metropol historik, i shpallur si "Kryeqyteti i Kulturës Islame" në vitin 2006. Tani, sulmet ajrore nga forcat ruse dhe siriane po vazhdojnë të shkatërrojnë qytetin, ndërsa luftimet ndërmjet forcave rebele dhe trupave qeveritare i kanë dhënë një pamje të rëndë. Pamjet nga para dhe gjatë luftës, tregojnë disa objekte të trashëgimisë kulturore që Aleppo ka humbur.
Trego më shumë

Xhamia Umayyad në qytetin e vjetër të Aleppos. Qarku historik, i ndërtuar mes shekujve 12 dhe 16, u bë pjesë e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, më 1986.
1

Xhamia Umayyad në qytetin e vjetër të Aleppos. Qarku historik, i ndërtuar mes shekujve 12 dhe 16, u bë pjesë e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, më 1986.

Xhamive dhe ndërtesave të tjera përreth qytezës historike Aleppo, tashmë u kanë mbetur rrënojat.
2

Xhamive dhe ndërtesave të tjera përreth qytezës historike Aleppo, tashmë u kanë mbetur rrënojat.

Sahat-kulla Bab al-Faraj në shesh është ende në këmbë, por përreth shihen dëmet e shkaktuara nga lufta dhe rrënojat. 
4

Sahat-kulla Bab al-Faraj në shesh është ende në këmbë, por përreth shihen dëmet e shkaktuara nga lufta dhe rrënojat. 

Sheshi Saadallah al-Jabiri, dikur shumë i frekuentuar. 
5

Sheshi Saadallah al-Jabiri, dikur shumë i frekuentuar. 

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG