Ndërlidhjet

Çfarë lanë prapa militantët e Shtetit Islamik?

Pas rënies së, siç e quajnë ata,"Kalifatit", militantët e grupit Shteti Islamik (IS) janë zbrapsur nga fushat e Irakut dhe Sirisë nga forcat vendore dhe ndërkombëtare. Ato që ata lanë pas janë një gjurmë të armëve dhe provat e një mjerimi njerëzor që kanë shkaktuar.
Trego më shumë

Ushtarë irakianë duke inspektuar një makinë të kapur, e projektuar si një makinë-bombë vetëvrasëse në Mosul, në veri të Irakut. Automjete të blinduara rëndë si kjo, janë të mbushura me eksplozivë.  
1

Ushtarë irakianë duke inspektuar një makinë të kapur, e projektuar si një makinë-bombë vetëvrasëse në Mosul, në veri të Irakut. Automjete të blinduara rëndë si kjo, janë të mbushura me eksplozivë.  

Një ushtar irakian me një shpatë që e kishte gjetur në Mosul, si ato të përdorura nga luftëtarët për vrasjen e robërve.
2

Një ushtar irakian me një shpatë që e kishte gjetur në Mosul, si ato të përdorura nga luftëtarët për vrasjen e robërve.

Një ushtar irakian brenda një vend-strehimi plot armatim të militantëve të IS-it, në Falluxha, Irak. Reuters raporton se armët e tilla si këto, mortaja etj, janë bërë për udhëzime strikte që janë të standardizuara në të gjithë territoret ku vepron.
3

Një ushtar irakian brenda një vend-strehimi plot armatim të militantëve të IS-it, në Falluxha, Irak. Reuters raporton se armët e tilla si këto, mortaja etj, janë bërë për udhëzime strikte që janë të standardizuara në të gjithë territoret ku vepron.

Një mortajë e bërë me dorë në një qytet verior të Irakut çliruar nga ushtria irakiane. Reuters raporton se: Predha mortajash të prodhuara në një pjesë të territorit të forcave, janë të kalibruara që t'u përshtaten  pajisjeve të prodhuara në vende të tjera.
4

Një mortajë e bërë me dorë në një qytet verior të Irakut çliruar nga ushtria irakiane. Reuters raporton se: Predha mortajash të prodhuara në një pjesë të territorit të forcave, janë të kalibruara që t'u përshtaten  pajisjeve të prodhuara në vende të tjera.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG