Ndërlidhjet

Pritje të gjata për ushqim në Gjevgjeli


Qindra migrantë kanë pritur të marrin ushqim, rroba dhe të kenë përkujdesje shëndetësore në kampin e refugjatëve Gjevgjelia në Maqedoni, në afërsi të kufirit grek. Punonjësit e Kryqit të Kuq dhe të agjencisë së Kombeve të Bashkuara i kanë shpërndarë ndihmat të martën. Zyrtarët thonë se nga 1 mijë deri në 2 mijë njerëz ndalen në këtë qendër çdo ditë, para se të vazhdojnë udhëtimin e tyre drejt vendeve perëndimore. Shumë nga njerëzit në këtë rrugë transitore janë sirianë që synojnë të arrijnë në Gjermani për të kërkuar azil.

XS
SM
MD
LG