Ndërlidhjet

Kirgizi: Protestë kundër ligjit për “agjentët e jashtëm”


Aktivistët për të drejtat e njeriut kanë protestuar sot para Parlamentit të Kirgizisë në kryeqytetin Bishkek, kundër propozim-ligjit për “agjentët e jashtëm”, për të cilin po debatohet nga ligjvënësit. Ky legjislacion parasheh që organizatat joqeveritare (OJQ) dhe jofitimprurëse, të involvuara në aktivitete politike dhe të cilat marrin çfarëdo fondi nga burime të jashtme, do të cilësohen si “agjentë të jashtëm”.

XS
SM
MD
LG