Ndërlidhjet

Refugjatët përballen me acarin në Preshevë


Qindra refugjatë dhe migrantë po luftojnë me temperaturat shumë të ulëta, në qendrën e pranimit në Preshevë, në pritje për ta vazhduar rrugëtimin drejt Evropës Perëndimore. Mijëra njerëz, shumica nga Siria dhe Iraku, po vazhdojnë të arrijnë çdo ditë në Serbi nga Maqedonia. Aktualisht vlerësimet thonë se në ditë kufirin po e kalojnë rreth 2000 vetë, për dallim nga sezoni i verës kur ky numër kishte arritur në 10 mijë veta. Autoritetet lokale në Preshevë kanë vënë në dispozicion ndihma mjekësore, ushqim të ngrohtë dhe çaj, për të ndihmuar betejën e migrantëve me acarin.

XS
SM
MD
LG