Ndërlidhjet

Sarajevë: Masa mbrotjeje nga ndotja e ajrit


Vullnetarë nga organizatat joqeveritare në Sarajevë të Bosnjës, kanë shpërndarë maska për t’i ndihmuar banorët që të mbrohen nga rreziku që vjen nga ndotja e ajrit. Autoritetet i kanë mbyllur shkollat për disa ditë dhe disa fluturime drejt dhe nga Sarajeva janë anuluar, si rezultat i nivelit të lartë të smogut. Qytetet e tjera në Bosnjë gjithashtu vuajnë nga niveli alarmant i ndotjes së ajrit, duke përfshirë edhe qytetin Zenica ku gjendet edhe një fabrikë e madhe e çelikut që konsiderohet të jetë faktori kryesor.

XS
SM
MD
LG