Ndërlidhjet

Memorandume mirëkuptimi mes Pakistanit dhe Afganistanit


Pakistani dhe Afganistani nënshkruan disa memorandume mirëkuptimi në projektet e biznesit dhe të energjisë gjatë bisedimeve në Islamabad. Këto bisedime shënojnë takimin e 10-të, të një komisioni ekonomik dypalësh. Megjithatë, marrëdhëniet midis dy vendeve janë përkeqësuar ndjeshëm në muajt e fundit për shkak të rritjes së sulmeve të talebanëve në Afganistan. Afganistani akuzon Pakistanin se është duke lejuar talibanët të sulmojnë përtej kufirit të tyre të përbashkët, gjë të cilën Pakistani e mohon.

XS
SM
MD
LG