Ndërlidhjet

Boshnjakët kërkojnë rindërtimin e shtëpive


Dhjetëra banorë të pjesës veriore të Bosnjë e Hercegovinës e kanë bllokuar njërën nga rrugët kryesore të vendit. Ata kërkuan fonde për rindërtimin e shtëpive të tyre, të cilat janë dëmtuar nga përmbytjet dhe rrëshqitjet e tokës, që kanë ngjarë dy vite më parë. Autoritetet lokale e patën caktuar datën 11 shkurt për të votuar në lidhje me ndarjen e fondeve, por ky takim është shtyrë. Protestuesit janë banorë të qytetit Kosove, që gjendet në distriktin Maglaj. Ata kanë pësuar dëme të mëdha në maj të vitit 2014, nga përmbytjet që patën goditur Bosnjën, Kroacinë dhe Serbinë, që konsiderohen si më të këqijat për dekada të tëra.

XS
SM
MD
LG