Ndërlidhjet

Në kërkim të pjesëve të Leninit

Në pranverën e vitit 2015, qeveria ukrainase miratoi të ashtuquajturat ligje të “dekomunizimit”, të cilat në mënyrë efektive i bënë të jashtëligjshme simbolet e periudhës sovjetike.

Sipas legjislacionit të miratuar në maj të vitit 2015, qeveria komuniste, që kishte sunduar nga viti 1917 deri më 1991, dënohet si regjim kriminel. Përgjatë Ukrainës, monumentet e themeluesit të Bashkimit Sovjetik, Vladimir Lenin, u shpërbënë dhe u shpërndanë në gjithë vendin, shpesh në copa të vogla.

Fotografi Niels Ackermann dhe gazetari Sébastien Gobert hulumtuan dhe gjetën lokacione të këtyre “pjesëve të Leninit”. Kërkimi i çoi ata në muze, galeri arti dhe oborre. ( Një version i kësaj fotogalerie fillimisht u publikuar në ‘The Calvert Journal’).
Trego më shumë

Disa statuja të Leninit kanë mbetur në rrënojat e Kramatorskut.
1

Disa statuja të Leninit kanë mbetur në rrënojat e Kramatorskut.

Statuja të thyera dhe të dëmtuara të periudhës sovjetike mblidhen në Kharkiv.
2

Statuja të thyera dhe të dëmtuara të periudhës sovjetike mblidhen në Kharkiv.

Një statujë pa kokë e Leninit qëndron në Shabo, e ngjyrosur me ngjyrat e flamurit ukrainas.
3

Një statujë pa kokë e Leninit qëndron në Shabo, e ngjyrosur me ngjyrat e flamurit ukrainas.

Koka e një monumenti të Leninit ndodhet në magazinat e Muzeut Historik Kombëtar në Dnipropetrovsk.
4

Koka e një monumenti të Leninit ndodhet në magazinat e Muzeut Historik Kombëtar në Dnipropetrovsk.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG