Ndërlidhjet

Trashëgimia moderniste e Niemeyerit

Arkitekti brazilian, Oscar Niemeyer, ka vdekur në moshën 104-vjeçare në qytetin e tij në Rio de Janeiro. Niemeyer ishte anëtar i një ekipi të arkitektëve që projektuan ndërtesën e Kombeve të Bashkuara në Nju Jork dhe është kredituar të ndihmojë për të riformuar identitetin e Brazilit me ndërtesat e qytetit duke projektuar për kryeqytetin e vendit, Brazilia. Puna e tij është e njohur për format e saj futuristike dhe abstrakte.
Trego më shumë

Oscar Niemeyer në Pallatin Alvorada në Brazilia në vitin 1960.
1

Oscar Niemeyer në Pallatin Alvorada në Brazilia në vitin 1960.

Ndërtesa e Kongresit Kombëtar në Brazilia, inauguruar më 1960.
2

Ndërtesa e Kongresit Kombëtar në Brazilia, inauguruar më 1960.

Ndërtesa e Kombeve të Bashkuara në New York.
3

Ndërtesa e Kombeve të Bashkuara në New York.

Katedralja e Brazilias, Nossa Senhora Aparecida Metropolitana, inauguruar më 1960.
4

Katedralja e Brazilias, Nossa Senhora Aparecida Metropolitana, inauguruar më 1960.

Trego më shumë

XS
SM
MD
LG